Valamennyi bejegyzés

Zöldtrágya növények

A zöldtrágya növények használatában rejlő lehetőségek A zöldtrágya növények használata nem a modern mezőgazdasági gyakorlat találmánya, már korai civilizációk is ismerték és széles körben alkalmazták. Amellett, hogy a zöldtrágya növényekkel a zöldítés követelményeinek is eleget tehetünk, számos kedvező hatással rendelkeznek. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Zöldtrágya növények bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Zöldbab termesztés

Népies nevén paszuly vagy fuszulyka. Alapvetően két csoportra oszthatjuk őket: bokor- és karóbabra. A bokorbabról m2-enként 1,5-2,5 kg, a karóbabról m2-enként 2,5-4,0 kg hüvelytermést takaríthatunk be. A zöldbaboknak sokféle betegsége és kártevője ismeretes, például a zsizsik. A zsizsikesedést úgy tudjuk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Zöldbab termesztés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Zeller termesztése

A zeller kétéves növény, amelynek három egymástól jól elkülöníthető változata ismert: A halványító zellert húsos vastag száráért termesztik, melyből szeletelve friss salátákat illetve szárított és fagyasztott kockát készítenek. A metélőzellernek kizárólag a lombját használja a piac illetve a feldolgozóipar. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Zeller termesztése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Uborka termesztése

Házi kertben szabadföldre legkorábban április 20-a körül vessük a saláta és konzervuborka fajtákat. Az öregek szerint az uborkát Szent György napkor kell vetni. A téli eltevésre szánt csemegeuborka termesztésénél nem szempont a koraiság és nem szükséges a korai vetéssel járó … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Uborka termesztése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sütőtök – tök termesztése

Gyökérzete a talaj felszínéhez közel helyezkedik el. 8-10 méteres indákat nevelő, hosszú tenyészidejű (160-170 nap) fajta. Állandó helyre, 12-16 négyzetméteres tenyészterületre, április 20. és május 10. közötti időben vetjük. A növény körül mindig kézikapával irtjuk a gyomot. Termését kocsánnyal együtt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Sütőtök – tök termesztése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva