Kertész Péter kezdőoldala

Muhely_es_munka

Otthon csimagolok és jobbra egy gyárban robotolok.

Ipari robotok programozásával keresem a kenyerem, de igyekszem az otthon elvégezhető DIY munkákat népszerűsíteni és abban a témakörben dolgozni.

United States and British flag

Az alábbi főbb tevékenységek érdekelnek és ezekben tudok rendelkezésre állni:

Barkácsolás, nyílt forrású DIY tevékenységek.hammer_0025

ABB_news

Ipari alkalmazások beállítása, beüzemelése. Új gépek összeállítása, 3D modellezés.

red-gears

 

Fejlesztés, tervezés. Legyen az automatizálás vagy valamilyen eszköz továbbfejlesztése.

 

 

Ipari robot programozása

ABB

abb_robi

ABB robot festésre, ívhegesztésre kifejezetten ajánlott. Egyébként gyors és pontos modellek kaphatók, melyekkel nagyon összetett feladatok is megoldhatók.

ABB robot programozását igen mély szinten űzöm több mint 10 éve. Tehát, olyan feladatra is vállalkozom, amit esetleg mások inkább csak PLC és egyéb kiegészítő berendezésekkel, vezérlésekkel oldanának meg. Persze minden feladat más és más, szóval a megoldási variációk sokaságából válasszuk ki, melyik a leggazdaságosabb és legstabilabb verzió. Az ABB egyébként egy nagyon jó felhasználó barát robotrendszert épített, melyen számos jó fejlesztési lehetőség van.

KUKA

kuka_robi

KUKA robot ponthegesztésre és nagy teherbírás szüksége esetén kifejezetten ajánlott. A robot modellek nem túl gyorsak, de robosztus kivitelezésük egyszerű feladatoknál elnyűhetetlenek.

Kuka robot programozását többnyire a rendszer integrálási szinten űzöm. Vagyis a gyártók által definiált alkalmazásokra és alkalmazási utasításokra hagyatkozom. A Kuka amúgy is ezt a megoldást preferálja, vagyis minden alkalmazásnak megvan a saját maguk kifejlesztett szoftverkörnyezete, amit a windows alapú (:P) rendszerükre fel kell telepíteni, és az adott beállításokkal használhatjuk a robotot, semmi több! Sok egyforma és a gyár által specifikált módon használja jó, strapabíró rendszerek, melyek beállítása egy előre definiált módon rutinosan kezelhető.

FANUC

Fanuc_robi

FANUC robot ponthegesztésre, nagyobb lemezek ívhegesztésére és festésre ajánlott. Költséghatékony választás, melynek kezelhetősége jó, de pontatlanságra hajlamos,

Fanuc robot programozása többnyire hasonló az ABB-hez, de a prancsok mozgás és logikai utasítás elrendezése a Kukához hasonlítható. Nekem nagyon szimpatikus a Fanuc programozási koncepciója, mi szerint program modulok (makrók) megírásával, betöltésével bővíthetjük a funkciókat (persze az adott specifikációnak megfelelően). Nagyon egyszerű a beállítása, egyszerre több ablakot nyithatunk meg a kijelzőn (nem wondows!), így átláthatóbb a folyamat. Olyan egyszerű, mint a régi DOS rendszer és stabil is.

 

Árajánlat

Szükség esetén telefonos vagy személyes megbeszélés után tudok árajánlatot küldeni. Az alábbi elérhetőségen lehet keresni:

Kapcsolat.gif

 

Aktuális barkács munkák

Passzív szolár zöld ház

Bio Szolárház BodjkonA növénytermesztés télen-nyáron megoldható ebben. Persze tiszteletben kell tartani a növények életciklusát! Építésről itt találsz képeket.

 

Fejlesztés és tervezés

Ipari automatizálás

NanoPC-9453-R11-DVGA

Drága robot rendszereken kívül igyekszem olyan kis rendszereket is építeni, melyeket a kezdő vállalkozások is meg tudnak fizetni.

Számítástechnika

SP332CB_es_FCR-HS219Programozási feladatokat oldhatunk meg a C# programnyelvvel, vagy hasonló programnyelveken. Ehhez a feladathoz összeállítottam egy egy rendszert, melyet CF-kártyára egyszerűen felmásolhatunk és például az IEI Nano alaplapján alkalmazhatjuk, ahol számos soros port, digitális jelek és kijelzők vezérelhetőek. A képre kattintva olvashatod azt a leírást, mely segít feltölteni a képfájlt és onnan letöltheted a programokat és a képfájlt is.

Használati elektronikus cikkek akkumulátorainak átalakítása

QI_car_charger

Miért kéne drága autót és telefont vásárolnunk, ha a régibe is beszerelhető lenne a vezeték nélküli töltő?

Egyenlőre még tervben van csak és bár vannak hozzá kapható elektronikák, még közel sem állt össze a kép a megvalósításhoz. A lényeg a működésben van, mi szerint a meglévő akkukat egy áramkörrel és tekerccsel kiegészítve vezeték nélküli töltésre alkalmassá tennénk. A jelenleg kapható vezeték nélkül töltő berendezések az eszközökben van integrálva, ami viszont nagyon drága. Ahhoz, hogy a környezetünkben lévő összes elemmel vagy akkuval működő eszközt vezeték nélkül tölthessük, elengedhetetlen, hogy az akkuba integráljuk az áramkört, egyébként le kéne cserélnünk az összes eszközünket.

Fekvő bringa

Reku_v02_p1

Tervezési szakaszban van, de hamarosan kivitelezésre kerül a prototípus.

Reku_v02_p10

Bringámmal tandem módban is lehet majd tekerni, sőt egymás mellé is ülhetünk majd. Akár négy bringát is összerakhatunk.

Kategória: Kezdő oldal | A közvetlen link.

1 Response to Kertész Péter kezdőoldala

 1. kgl52 szerint:

  Nagyon jó elképzelések és ötletek vannak megfogalmazva,
  remélem egyre többen fognak belépni erre az oldalra.
  Szükséged lenne egy jó reklámra, anélkül nem nagyon lehet
  előre lépést elérni. Egy két szponzor ha lenne, sokat lehetne
  haladni.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .