Szétszedtem (, mert)

Valahányszor egy eszköz, gép elromlik, teljesen tönkremegy, vagy akár csak egy funkciója nem működik, szét kell szedni azt ízekre!

Sokszor jól jönne egy kis segítség, hogy hogyan is néz ki belülről, ezért gyűjtöm össze a szétszedett berendezések fotóját, illetve a szétszedés miértjét, okát és annak megoldását.

Varrógép

Brother LS-2125

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A talpát nem kell levenni a szétszedéshez, de nehéz szétpattintani, mert van két erős alakzáró kötés középen. 3D kép Gépkönyv

Azért szedtem szét, mert a cérnát nem lehetett megfeszíteni. Kiderült, hogy amikor felemelem a tappancsot, kilazítja a cérnát, de amikor visszaengedem, nem engedi el teljesen a feszítő rugó csavarját, így (az anyagvastagságtól függően is) mindig kicsit lazán hagyta a cérnát. Típus hiba e vagy sem, én elgörbítettem a tekerő leszedése után kézbe fogható fekete lemezke rugó feszítő csavar felőli szárát, hogy ne nyomja annyira. Jó is lett!

További tipp, hogy amikor nem hurkolja át a cérnát, akkor jobb szélre kell tolni a tűt a 13-14-es fokozatok közötti állásba.

 

Laptop

EeePC 1015BX-WHI043W

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nagyon fontos a jó csavarhúzó és valamilyen puha műanyag a patentok szétfeszítésénél. A winyó nem gyári, már kicseréltem SSD-re. Félig üresen

Leejtettem és letört az aksi pöcke, amit megtaláltam benne és kis csiszolás meg ragasztás után visszaerősítettem a helyére. Egyúttal a ventilátort is kipucoltam fogpiszkálóval. Persze ízekre kellett szednem.

Kategória: Elektronika, Galériák, Gépészet | A közvetlen link.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .